Paj deg :
3 ½ dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten
Fyllning :
2 ägg (Tänk på att använda ekologiska eller från frigående höns)
Keldas pastasås Mild ost
kokt broccoli
stekt bacon
Kvibille Special Ädelost
Kvibille Klassisk Ädelost
Svartpeppar
- Sätt ugnen på 200-225°C.
- Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
- Kavla ut degen tunt och klä en pajform. Tryck till runt kanten och nagga bottnen. Sen ställ in formen i kylen.
- Vispa ihop ägg och Keldas pastasås Mild ost. Skär broccolin och ädelosten i mindre bitar. Häll i ädelosten,bacon och broccolin i smeten och rör försiktigt om. Och krydda med svartpeppar.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg.
- Klart! Nam Nam! (Och jag fuskade med köttet och hade bacon i)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar