fredag 9 mars 2012

Ädelost paj gör en lite små glad.






Paj deg : 

3 ½ dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning :

2 ägg (Tänk på att använda ekologiska eller från frigående höns)
Keldas pastasås Mild ost
kokt broccoli 
stekt bacon
Kvibille Special Ädelost
Kvibille Klassisk Ädelost
Svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 200-225°C.
  2. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
  3. Kavla ut degen tunt och klä en pajform. Tryck till runt kanten och nagga bottnen. Sen ställ in formen i kylen.
  4. Vispa ihop ägg och Keldas pastasås Mild ost. Skär broccolin och ädelosten i mindre bitar. Häll i ädelosten,bacon och broccolin i smeten och rör försiktigt om. Och krydda med svartpeppar.
  5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg.
  6. Klart! Nam Nam! (Och jag fuskade med köttet och hade bacon i)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar